Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинското ръководство в Котел почете 156-годишнината от смъртта на Георги Раковски

11 октомври 2023 09:15, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 316
Общинското ръководство в Котел почете 156-годишнината от смъртта на Георги Раковски

С поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Георги Раковски на пл. „Възраждане“, общинското ръководство в Котел, в лицето на зам.-кметовете Детелина Адамова и Румен Стоилов, секретаря на Община Котел – Христо Карабекиров и директора на Природонаучен музей – Котел – Захари Стоянов, отдаде своята почит пред паметта на патриарха на българската националноосвободителна революция. Цветя по повод годишнината бяха положени още от представители на Общински съвет – Котел и служителите на Исторически музей – Котел.

 

По повод годишнината от смъртта на Раковски, Историческия музей в Котел информира своите посетители, че във фоайето на музейна експозиция „Котленски възрожденци“, ще могат да видят документалните филми: „Философът на една свобода“ и „200 години безсмъртие“, които са посветени на живота и делото на Георги Раковски. Лентите са заснети под патронажа на Военна академия „Георги Ст. Раковски“ през 2021 г.

Снимки

Общинското ръководство в Котел почете 156-годишнината от смъртта на Георги РаковскиОбщинското ръководство в Котел почете 156-годишнината от смъртта на Георги РаковскиОбщинското ръководство в Котел почете 156-годишнината от смъртта на Георги РаковскиОбщинското ръководство в Котел почете 156-годишнината от смъртта на Георги РаковскиОбщинското ръководство в Котел почете 156-годишнината от смъртта на Георги Раковски