Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова Загора

11 октомври 2023 09:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 332
Представяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова Загора

„Поезия по Млечния път“ е заглавието на новата поетична книга за деца на д-р Стефка Данева. Тя беше представена за първи път в гр. Нова Загора пред детска публика в Театър „Минко Балкански“ на 9 октомври 2023 г. от 18 ч. в рамките на празничната програма по повод деня на Нова Загора.

Най-новата рожба на любимата детска писателка е издадена с подкрепата на Община Нова Загора. Щастливците да я притежават вече са първокласниците в общината, които я получиха като подарък от кмета на Общината за първия учебен ден.

На представянето присъстваха общински съветници, директори и учители от новозагорските училища, ученици, родители, приятели на писателката.

Специални гости бяха и малките художници от НУ „Любен Каравелов“, чиито рисунки са част от книгата. А тя е пъстра, със звънливи стихове за гората, луната, звездите, за семейството, за планетите и приятелството.

Мило тържество по повод представянето на новата книга бяха приготвили от НУ „Любен Каравелов“. Пъстра презентация на мултимедия даде възможност на насъбраните приятели на д-р Данева да разгледат красивата книжка. На сцената се появиха и част от героите. Облечени в атрактивни костюми, ученици изпълниха любимите стихове.

Детската поетеса се радваше сред публиката на тържеството, което беше подарък към нея от възпитаниците на НУ „Любен Каравелов“ и от Община Нова Загора.

Развълнувана, авторката се обърна към публиката:

„Днес сме заедно, за да почетем отново словото, писаното българско слово, с което бележим знанието.“ Тя изказа сърдечна благодарност към Община Нова Загора за традиционната инициатива да подарява на първокласниците книгите й за първия учебен ден. Съавтори нарече художниците и разказа, че първите от тях вече са студенти. Авторите на красивите рисунки от новата й книга получиха от нея като подарък новата й книга. Благодарности от нея бяха отправени към всички тях, както й към ръководството на училището.

„Духовността не е в столицата, тя е в провинцията, защото ние я държим здраво.“, добави писателката.

Красивото тържество донесе радост на всички – на усмихнатата д-р Данева, на деца, родители, учители и ученици. Цветя, искрени поздравления и сърдечни прегръдки изразиха истинското признание за твореца, спечелил детските сърца.

Община Нова Загора

Снимки

Представяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова ЗагораПредставяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова ЗагораПредставяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова ЗагораПредставяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова ЗагораПредставяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова ЗагораПредставяне на новата книга на Д-р Стефка Данева „По Млечния път“ в Нова Загора