Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.10.2023 г.

11 октомври 2023 10:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 318
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ на МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.10.2023г. до 06,00 часа на 11.10.2023 г.

 

Разкрити престъпления, задържани и установени нарушения при полицейска операция в Сливенско

 

Акцията е осъществена на 10 октомври от екипи на ОДМВР-Сливен и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно със служители на РДГ-Сливен. Целта е противодействие на престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали, установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, незаконен добив, съхранение и транспорт на дървесина, противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия, контрол по ЗДвП и други направления на дейност.

Извършени са проверки в търговски обекти, заведения, складове за дървесина, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, частни домове и други обекти.

В хода на операцията криминалисти от участък „Надежда” към РУ-Сливен са разкрили кражби на мобилни телефони и други вещи:

Задържано е малолетно момче за кражба на златна гривна от малолетно момиче. Извършителят е издърпал гривната от ръката на момичето. Направил е самопризнания, откраднатата вещ е иззета и предадена. Образувано е досъдебно производство.

Служители на участък „Надежда” към РУ-Сливен са се самосезирали от публикация в социалните мрежи / Фейсбук/ за кражба на мобилен телефон. Публикацията е от жена, който е качила снимки на лицата, откраднали мобилния й телефон. Полицейските служители са установили лицата- жители на квартал „Надежда”. В хода на работата по случая се установява извършителят- жена на 29 години без криминални прояви. Тя е направила самопризнания, предала е откраднатата вещ, която и върната с разписка на собственичката. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

22-годишен е задържан за кражба на мобилен телефон. Направил е самопризнания и е върнал откраднатата вещ. По случая е образувано досъдебно производство.

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на участък „Надежда” в хода на операцията. Задържан е 20-годишен мъж от град Ямбол. В нега е намерено пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на амфетамин.

21-годишен е задържан от екип на участък „Петолъчка” за кражба на животно-кон. Сигналът е подаден в началото на месеца от собственика-мъж на 38 години от село Сотиря. След проведените издирвателни действия в хода на операцията е задържан извършителят-мъж на 21 години от същото село. Направил е самопризнания. Животното е върнато на собственика.

48-годишен мъж от село Ябланово, водач на лек автомобил „Пежо 307”, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на път III-706 от екип на РУ-Котел. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

При проверка на товарни автомобили, превозващи дърва за огрев, са установени случаи на претоварване на превозните средства. В търговски обект в село Самуилово е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки, носещи лого на световни марки, обект на авторско право, за което е образувано досъдебно производство.