Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Магията на вятъра“ очарова Сливен

11 октомври 2023 12:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 318
фест1

Международният фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ бе открит снощи на среща във фоайето на Държавния куклен театър в Сливен. Поканата от директора Ефимия Павлова уважиха дългогодишни приятели на изкуството и на екипа на театъра, организатор на четиридневните празници.

Шестото издание на фестивала се провежда след тежките години на пандемия, благодарение на Министерството на културата и на Община Сливен, заяви Ефимия Павлова. „Благодаря най – сърдечно на всички, които бяха непрекъснато до нас“, отбеляза тя.

Зам. кметът Пепа Чиликова поздрави домакините и ги увери, че Община Сливен ще продължи да подкрепя кукления театър и занапред, както винаги го е правила досега. През фестивалните дни ни очакват изключително много изненади, приятни срещи, богата и разнообразна програма, допълни тя. „За нас е чест, че този фестивал е част от програмата за празника на нашия град. Искам да пожелая на всички да бъдете докоснати и вдъхновени от магията на сливенския вятър“, каза още Пепа Чиликова.

Вечерта завърши с „Бяла приказка“ - обичано представление по текстовете на Валери Петров.

Откриването бе предшествано детски творчески ателиета, бяха показани постановки на куклениците от Ямбол и гостуващи творци от Норвегия. Актьори в костюми завладяха ларгото,създадоха изключително настроение и усмихнаха минувачите. А в художествената галерия „Димитър Добрович“ бе открита авторска изложба на режисьора Яна Цанова и бе отбелязан 80-годишния й юбилей.

Международният фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ се отличава от други подобни събития в страната с представянето на арт форми, ситуирани в различни пространства – представления в зала, улични театрални спектакли, творчески работилници и ателиета, изложби, концерти и кръгла маса, чито тема на тазгодишното издание ще е за децентрализацията на културния живот.

Подробности за богатата фестивална програма може да бъдат прочетени в сайта на ДКТ – Сливен чрез линка

https://puppets-sliven.eu/festival/forms/

Снимки

фест2фест3фест4фест5фест6фест7фест8фест9фест10фест11фест12фест13