Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Творчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова Загора

13 октомври 2023 09:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 353
Творчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова Загора

С много творчески изяви, музика и песни бе изпълнена празничната вечер на 11 октомври. В „Ателието на открито“ домакин бе усмихната Петя Петкова, която представи своите „Плетени мечти“. Отново най-ентусиазирани бяха малките новозагорчета, които с любопитни очи и много старание се опитваха да създадат своето първо плетиво.

Вечерта продължи с пламенните изпълнения на Берковската духова, която представиха пред новозагорци пъстра програма от етно мотиви. Изпълненията им завладяха цялата публика, която неуморно танцуваше под балканските ритми.

Берковската духова музика вече 120 години радва своите почитатели не само в България, а и по света. Съставът се разраства и през годините е с различен статут - градски, военен, общински. Натрупва богат репертоар от увертюри, маршове, валсове, полки, мазурки, обработка на класическа музика и фолклор. Берковската Духова Музика винаги търси нови и атрактивни форми на изява, но никога не забравя най-важното: непрекъсната, голяма балканска веселба.

Община Нова Загора

Снимки

Творчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова ЗагораТворчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова ЗагораТворчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова ЗагораТворчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова ЗагораТворчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова ЗагораТворчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова ЗагораТворчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова ЗагораТворчески изяви в празничната вечер на 11 октомври в гр. Нова Загора