Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен ще се проведе среща част от форум на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18г.

17 октомври 2023 10:15, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 296
pixabay.com

Имаме удоволствието да ви поканим на среща по повод Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 години в Република България.

Срещата ще се състои на 19.10.2023 г. /четвъртък/ от 14:00 ч. в хотел „Национал Палас“, гр. Сливен. На нея ще бъдат представени отчет за дейността на Програмата – конкретни резултати, свързани с денталното здраве на децата от 0 до 18-годишна възраст, извършената дейност за над 10-годишния период на Програмата, както и конкретни резултати от силанизирането на първите постоянни детски зъби.

По своята същност тази Програма е уникална не само за България, но и за всички страни на територията на Европа. Нейната реализация и постигнати резултати имат пряко отношение към оралното и цялостното здраве на нашите деца. Базирана на конкретни данни от изследвания, извършени дейности и анализирани резултати, Програмата представлява стабилна основа за изграждане на навици, действия и цялостна философия, отнасящи се до здравни норми и поведение.

Организатори и участници от страна на Български зъболекарски съюз (БЗС) ще бъдат д-р Николай Шарков – председател на УС на БЗС и председател на Националния координационен съвет (НКС) на Програмата, д-р Борислав Миланов – главен секретар на УС на БЗС и д-р Светослав Гачев – зам.-председател на Контролната комисия на БЗС и член на НКС.

Ще се постараем да дадем отговор с конкретни цифри и факти на всички поставени въпроси.

 

Повече за програмата може да прочетете тук:

www.oralnaprofilaktika.bg