Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината зарадва малчуганите в предучилищна възраст с образователен концерт

17 октомври 2023 14:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 месеца, брой четения: 277
Koncert

Детско веселие, много емоции и възторг предизвика организираният от Община Сливен образователен концерт днес. В навечерието на Димитровден – празника на Сливен, Общината подготви инициативата под надслов „Детска усмивка“ като подарък към малчуганите в предучилищна възраст от детските градини.

От сцената на зала „Сливен“ зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова приветства всички с „Добре дошли!“. Тя благодари на директорите и учителите в детските заведения за приетата покана и изрази убеденост, че концертът ще се превърне в истински празник за децата и ще им донесе незабравимо преживяване.

„Детската усмивка за нас е всичко! Вие сте най-голямото богатство на града ни. Вярвам, че днешният концерт ще ви усмихне и ще допринесе за това да растете здрави и в безопасност. Пожелавам ви да бъдете здрави, винаги толкова вдъхновени, да се учите, винаги да търсите сила в природата, да я пазите, да живеете здравословно и да спортувате активно“, заяви още Чиликова. Тя покани на сцената водещия гост – композитора, пианист и изпълнител Росалин Наков, който бе подготвил богата музикална програма. Основно фокусът бе насочен към едни от най-важните за обществото теми – здравословното хранене при децата, активния начин на живот и безопасност на движението. Те бяха представени на децата по увлекателен начин чрез интересни истории, песни и въпроси. Малчуганите отговаряха безпогрешно на въпроси за правилата за движение, за витамините в храната, за природата. Заедно с композитора и певиците-артисти Боряна Йорданова и Христина Пипова, децата пяха, танцуваха и предизвикаха истински фурор в зала „Сливен“.

„Толкова красива зала не съм виждал! Но днес тя е многократно по-красива заради вас, деца! Вие сте богатството на нашата планета. Благодаря на Община Сливен за възможността да се срещнем!“, изрази впечатленията си Росалин Наков.

В края на концерта директорите на детските градини изразиха задоволство и благодарност към Община Сливен за жеста и вниманието към децата, които днес чрез изкуството са успели да научат още нови неща.

 

Снимки

KoncertKoncertKoncert