Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.10.2023 г.

18 октомври 2023 10:12, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 327
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 17.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.10.2023 Г.

 

4 килограма канабис и 42 дози метамфетамин са иззети при операция по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен

 

В хода на акцията, осъществена на 17 октомври, криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили проверка в частен имот в град Шивачево. На място полицейските служители са намерели и иззели 4 килограма суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. С полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж на 36 години от град Сливен. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

По време на операцията в село Градец е задържано непълнолетно момче, което доброволно е предало 42 пакетчета, съдържащи вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. В хода на разследването полицейските служители установяват, че задържаният управлява лек автомобил, обект на кражба от имот в село Мокрен. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на момчето са отрицателни. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Акцията е с цел установяване на производство, разпространение и притежание на наркотични вещества. Извършва се контрол в района на учебни заведения, проверяват се превозни средства, частни адреси и други обекти.

 

Нова Загора: Полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили неправоспособен 40-годишен мъж, който управлява нерегистриран мотопед. Проверката е извършена на 17 октомври, около 11,45 часа, в село Каменово. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Котел.