Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Основно училище „Христо Ботев“ в Самуилово е големият победител в юбилейния футболен турнир

19 октомври 2023 08:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 257
Turnir

Основно училище „Христо Ботев“ в сливенското село Самуилово е големият победител в тазгодишния Есенен футболен турнир. В спортната надпревара, която през настоящата година чества 10-ия си рожден ден, сили премериха около 120 деца от училищата в селата в общината и в кв. „Речица“ . Купите и наградите на финалистите връчи зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова. Тя поздрави треньорите и децата за усилията и отговорността към спортното предизвикателство. Чиликова отбеляза още, че турнирът е стимул за децата да се развиват, да живеят по-активно и да бъдат още по-социални.

На второ място останаха „Св. Св. Кирил и Методий в кв. „Речица“. Трети се наредиха ОУ „Найден Геров“ в село Гавраилово. Четвъртото място остана за отбора на „Св. Св. Кирил и Методий“ в Камен.

За класиралите се от първо до четвърто място, наградите бяха разпределени, както следва - 500, 300, 200 и 100 лв.

Спортното мероприятие се провежда ежегодно в два формата – пролетен и есенен футболен турнир. То е по програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Инициативата е част от приоритетната програма на Община Сливен да стимулира децата в обучителния процес и към по-активния и здравословен начин на живот.

 

 

Снимки

TurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnir