Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Безплатни прегледи за атопичен дерматит в Кожно отделение в Сливен

08 ноември 2023 08:13, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 6 месеца, брой четения: 650
---

В Отделението по кожни болести към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен през ноември ще се провеждат безплатни прегледи за атопичен дерматит. Консултациите са насочени към пациенти с тежка форма на заболяването, като ще се преглеждат деца и възрастни от 12 години нагоре.

В България от заболяването са засегнати около 400 000 деца и 200 000 възрастни. Атопичният дерматит е хронично заболяване, което причинява възпаление, сърбеж и сухота на кожата. Това е една от най-често срещаните и най-тежки форми на екзема, която обикновено започва в детството, но може да се появи и на всяка възраст.

 

Атопичният дерматит е заболяване, което сериозно влошава качеството на живот на пациентите. Над 80% от тези, които страдат от тежките му форми не спят повече от час и половина на ден. Всеки трети пациент пък с тежка форма развива депресия или тревожност. Същевременно 76% от пациентите са само на локална терапия и имат незадоволителен отговор на лечението си. Затова и кампанията се насочва именно към тези, които не могат да контролират състоянието си и имат нужда от нови възможности за терапия.

За пациентите с тежък атопичен дерматит вече има ново лечение, което НЗОК покрива от средата на юли 2023 г. Терапията дава много бърз ефект и пациентите нямат никакъв сърбеж, спят спокойно, нямат нови раздразнения по тялото и ръцете. Качеството им на живот значително се подобрява и то за кратък период от време.

 

Прегледите са част от информационната кампания „Отново в кожата си“, подкрепена от Българското дерматологично дружество.

 

В инициативата се включат водещи дерматолози от девет града на страната – София, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Добрич, Варна, Велико Търново и Бургас.

Прегледите в Сливен ще извършват д-р Миланова и д-р Нинова в Отделението /бившият Кожен диспансер/. Записване до 10 ноември на телефон 0885 375 149

 

График на прегледите:

 

д-р Миланова ще преглежда от 14 до 16 часа на 9, 14, и 16 ноември

 

д-р Нинова ще преглежда от на 9 ноември от11 до 13 часа и на 10 ноември от 14 до 16 часа

Снимки

---