Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Военният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски

17 ноември 2023 09:18, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 284
Военният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски

Военният духов оркестър към Центъра за подготовка на специалисти (ЦСП) в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски - 19 ноември.

 

В градската градина днес, под диригентството на капитан Калин Гемеджиев, прозвучаха маршове, хора и любими на публиката музикални произведения.

 

На 17 ноември от 10:30 ч. до 13:30 ч. в ЦПС е обявен Ден на отворени врати. Ще има демонстрации на техника и въоръжение. Посетителите ще могат да разгледат музея на формированието и да направят обиколка сред музейната експозиция на бронирана техника.

 

Центърът за подготовка на специалисти е едно от формированията на Сухопътните войски. Датата 19 ноември е определена за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет от 1992 г. По време на Сръбско-българската война (1885 г.) на 19 ноември българската пехота провежда решителното сражение при Сливница. Това е първата голяма победа на войската след възстановяването на българската държава от 1878 г.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимки: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Снимки

Военният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски