Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отделението по неонатология получи дарение от „Българската Коледа“ – висок клас ехограф

20 ноември 2023 13:48, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 5 месеца, брой четения: 600
Отделението по неонатология получи дарение от „Българската Коледа“ – висок клас ехограф

Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получи дарение от кампанията „Българската Коледа“ – висок клас ехограф. Той е най-ново поколение, с отлични възможности за бърза и прецизна диагностика на мозъчни структури, вродени аномалии, настъпили усложнения при рискови новородени, както и проследяването им във времето. Освен трансфонтанелна ехография /ТФЕ/, с ехографа може да се извършва белодробна, абдоминална и ехокардиография.

 

„Непрекъснат е стремежът ни за усъвършенстване, подобряване и внедряване на нови методи и техники за диагноза, лечение и грижа на новородените. Децата не избират кога и къде да се родят. Само ние можем да изберем да им помогнем да растат здрави и щастливи. Кампанията „Българската Коледа“ носи благородна мисия, изразяваща явния приоритет към децата и детското здравеопазване“, каза д-р Праматарова, началник на отделението

 

На всички недоносени бебета се провежда ТФЕ по време на престоя им в отделението. След изписване продължава тяхното проследяване и извършване на регулярни ехографски изследвания.

 

„Годишно през Отделението по неонатология преминават около 1 500 бебета, като новородени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен средно са 1 200 – 1 300 за последните три години“, допълни д-р Праматарова. Процентът на преждевременно родените деца в областта е трайно по-висок от средния за страната – 17,19 процента.

 

Отделението е единствено на територията на областта за отглеждане, интензивно и специфично лечение, както и оказване на консултативна помощ при рискови и недоносени новородени, без аналог в областта.

 

Снимки

Отделението по неонатология получи дарение от „Българската Коледа“ – висок клас ехограф