Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министерският съвет отпусна 6 752 349 лв. по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“

24 ноември 2023 11:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 258
Герб

Близо 7 000 000 млн. лв. за изкуства и спорт в училищата

 

Министерският съвет отпусна 6 752 349 лв. по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ за общинските, държавните и частните училища за учебната 2022/2023 година, представили справки за извършени фактически разходи от средствата по одобрените им суми. Програмата има за цел да осигури условия за личностно развитие на учениците и да насърчи изявите им в колективни спортове и изкуства.

По дейности, свързани с изкуствата се финансират общински, държавни и частни училища в партньорство с общински или държавни училища. Училищата са сформирали групи за занимания по музикално, танцово, театрално и изобразително изкуство. Чрез финансирането се покриват разходите им за закупуване на сценични костюми, инструменти, озвучителна техника и др.

В областта на спорта по програмата се финансират общински, държавни и частни училища в партньорство с общински или държавни· училища. Заниманията включват сформиране на отбори в сферата на колективните спортове баскетбол, волейбол и футбол и участие в състезания. Отпуснатите средства покриват разходи за закупуване на екипировка на учениците, включени в отбора, треньор, спортни уреди и др.