Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.12.2023 г.

12 декември 2023 10:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 315
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 11.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 12.12.2023 Г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на серия от кражби на златни накити. Служители на сектор „Криминална полиция“ и участък „Надежда“ започват работа по случая в края на миналата седмица след получен сигнал за две кражби от златарски ателиета в град Сливен. В резултат на проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 38 години от град Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. В хода на разследването се установява, че същият е съпричастен към извършването на четири кражби на златни накити от различни обекти в град Сливен. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

 

На 11 декември при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен е извършена проверка на 75-годишен мъж, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Проверката е извършена в 10,30 часа в сливенския квартал „Дружба“. Полицейските служители установяват, че свидетелството за управление на МПС на водача е иззето с принудителна административна мярка за временно отнемане. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен работят по сигнал за кражба от апартамент в сливенския квартал „Дружба“. От жилище, собственост на 57-годишен мъж, е извършена кражба на два броя телевизори. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора са хванали 30-годишен мъж с 53 дози хероин. До задържането се е стигнало в хода на ежедневния контрол по линия „Наркотици“ на територията на град Нова Загора с приоритет районите на учебни заведения. На 11 декември на ул. „Кап. Петко войвода“ е извършена проверка на криминално проявен и осъждан мъж на 30 години от село Кортен. По първоначални данни, след като е забелязал полицейските служители той е изхвърлил на земята пакет, съдържащ 53 броя хартиени сгъвки, съдържащи вещество, което при теста е реагирало на хероин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.