Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общностният център за деца и семейства в Сливен продължава своята работа

11 октомври 2023 14:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 37
Obshnosten centur

Общностният център за деца и семейства в Сливен продължава своята дейността си. Стартираха и услугите по проект „Бъдеще за децата”- Общностен център за деца и семейства-Сливен- II”. Планираните дейности са фокусирани към осигуряване на социално приобщаване, грижи и подкрепа за децата чрез инвестиции в ранното детско развитие и комплексни услуги за подкрепа и повишаване капацитета на техните родители. Услугите се предоставят, както в специално предназначени и оборудвани за целта кабинети, така и мобилно, в детски ясли, детски градини и в жилищата на потребителите, където е приложимо.

По отношение съвместната работа на различните специалисти с целевите групи, така и по отношение структурата им- социални, здравни, услуги за предучилищна подготовка и др.

1. Дейност1 по Специфична цел- 2 :

- „Здравна профилактика и превенция, информираност за здравното обслужване на гражданите и достъпа до здравни грижи.”

- „Програми за превенция в най-уязвимите и маргинализирано общности – програми за превенция на ранните бракове и раждания и семейно планиране, подготовка за включване в образователната система и други според идентифицираните нужди.”

2. Дейност2 по Специфична цел 3: „Услуги за ранно детско развитие- Формиране на родителски умения- Семейно консултиране и подкрепа, включително и по отношение на здравните аспекти.”

 

Адрес:

Град Сливен, ул. „Пейо Яворов” № 68 / на гърба на ресторант „Старият елен” и „Мерканто”, които се намират на бул. „Панайот Хитов” - в кв. „Ново село”/.

Тел. 044/66-73-40