Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Училищният спортен турнир в Сливен завърши със 70 медала - снежинки

15 декември 2023 20:56, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 259
турнир - 1

Шест ученически отбора се включиха в традиционния Коледен спортен турнир на 15 декември в Сливен. Събитието е част от календара на превантивните спортни програми на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Провежда се за седма година с подкрепата на Общината.

 

За участие в турнира бяха излъчени тимове от ОУ „Димитър Петров“, СУ „Пейо К. Яворов“, ОУ „Братя Миладинови“, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Константин Константинов“, ОУ „Елисавета Багряна“. Децата се забавляваха през целия ден и дадоха най-доброто от себе си в щафетни игри, срещи по народна топка, фолклорни танци. Зам. кметът и председател на МКБППМН Пепа Чиликова връчи отличията. „Благодаря на вас, деца, и на вашите учители! Идеята на всички дейности, които организираме за вас, е да бъдете активни, да спортувате и да прекарвате пълноценно свободното си време, между вас да не възниква напрежение и агресия, а да бъдете приятели и да се подкрепяте“, каза Чиликова. Всеки от 70-те ученици – участници получи, освен грамота, и медал. Медалите във формата на снежинки предизвикаха радостна изненада.

 

Пом. директорът на училището – домакин Цветелина Кайракова също приветства спортистите. Танцова поп-формация и коледарска група от СУ „Константин Константинов“ поздравиха отборите.

 

Превантивните спортни програми на МКБППМН си поставят за цел децата да растат здрави и физически активни, но и да развиват чувство за общност, в която всеки е еднакво значим. През цялата учебна година се провеждат тренировки под ръководството на учителите по физическо възпитание, според интересите на учениците - волейбол, баскетбол, футбол, олимпийско карате и лека атлетика. В тях са включени повече от 220 деца от 7 училища /отборът на ОУ „Панайот Хитов“ бе възпрепятстван да участва в турнира/. Заключителното събитие е безплатен летен морски лагер, който всички очакват с нетърпение, разказа секретарят на Комисията Лилия Радева. Част от учениците формират траен интерес към спорта и здравословния начин на живот. Един от водещите на турнира, например – Стилян Динков, е бивш редовен участник в него, а сега вече – студент и се обучава за учител по физическо възпитание.

Снимки

турнир - 2П.Чиликованародна топканародна топка 2щафетанародни хораигриучастниципом.директор Кайраковатанцова формацияколедариП.Чиликова, Стилян Динков /водщ/, Лилия Радева, Жаклин Иванова /водеща/бедалите - снежинки