Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"Екологично образование в училище и формиране на екологична култура 5 -7 клас"

16 декември 2023 15:00, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 4 месеца, брой четения: 340
"Екологично образование в училище и формиране на екологична култура 5 -7 клас"

В ОУ "Панайот Хитов" гр. Сливен на 14.12.2023 г. се проведе успешна вътрешна квалификация на тема "Eкологично образование в училище и формиране на eкологична култура 5 -7 клас", представено от Ст. Стефанова и Т. Вълчева. Събитието събра преподаватели прогимназиален етап , които споделиха идеи, най-добри практики и иновативни подходи за подобряване обучението в областта на екологията.

Важно е да се подчертае, че екологичното образование в училище не само предоставя теоретични познания, но и учи учениците да прилагат уменията си на практика. За тази цел, в рамките на квалификацията бяха представени модели за учебни планове, проекти за обучение на открито и екскурзии, които да допълнят учебния процес с конкретни примери и впечатления.

Подобно събитие е важна стъпка към развитието на по-светло и екологично осъзнато бъдеще за нашите деца и цялото общество.

Необятното ангажиране и интересът на преподавателите отразява само един малък, но важен аспект от това, колко важно е да инвестираме в екологичното образование в нашите училища. Това е основата за устойчиво бъдеще и балансирано съжителство с природата.

Снимки

"Екологично образование в училище и формиране на екологична култура 5 -7 клас"