Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенските учители се раздадоха: 14 отбора участваха в първия турнир по волейбол и футбол

17 декември 2023 14:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 274
турнир-1

Преподаватели с най – различни специалности участваха в първия спортен турнир за учители в Сливен. Организатори на събитието бяха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен.

На 16 декември във физкултурните салони на ОУ „Елисавета Багряна“ и ОУ „Братя Миладинови“ 14 отбора от 10 училища в града се включиха в състезателни мачове по футбол и волейбол. Участваха над 100 учители от началния до гимназиалния етап на обучение, за които спортът е здравословен начин на живот и истинско забавление. В срещите по футбол и волейбол се раздадоха преподаватели по математика, история, биология, химия, философия и други науки почти от целия спектър учебни предмети в училищното образование. Подкрепа на някои тимове оказаха и колегите им по физическо възпитание, начело с дългогодишния спортен деятел и учител Стоян Гурков. Изявиха се и ветераните в любителския спорт – директорът на ОУ „Братя Миладинови“ Митко Митев и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Николай Ботушаров.

Във волейбола първи стана отборът на СУ „Константин Константинов“, втори – на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, а трети – на СУ „Пейо Яворов“. Най-добри бяха футболистите от сборния отбор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с участието на учители от ПГ по механотехника, ПГТО „Добри Желязков“ и ОУ „Юрий Гагарин“. Второто място зае ОУ „Братя Миладинови“, а третото - ОУ „Елисавета Багряна“.

Купите на победителите връчи зам. кметът и председател на МКБППМН Пепа Чиликова. Тя поздрави всички участвали в турнира за вдъхновяващия пример, който дават най – вече на децата и младежите. „Преди няколко дни проведохме скрининг на гръбначните изкривявания. За съжаление, имаме немалък процент на деца с проблеми. Но това, което повече ни притесни, е, че много голям е процентът на децата с наднормено тегло. Част от тях нямат физическа култура, спортът не е част от ежедневието им. Искрено се надявам и вярвам, няма нищо по-въздействащо от завладяващия пример, който ни дадохте днес с този турнир“, каза Чиликова.

Интересна подробност е, че състезанието се осъществи по инициатива на самите учители, уточни Лилия Радева, секретар на МКБППМН. Сливенски преподаватели традиционно се включват в национални спортни събития. Желанието им бе да има и сливенски турнир, в който да бъдат привлечени всички колеги – любители на спорта. Идеята е инициативата да стане ежегодна.

Двата турнира по спортните програми на Комисията – за ученици и за учители, които се проведоха в навечерието на Коледа, привлякоха много участници, предизвикаха голям интерес и създадоха истинско празнично настроение.

Снимки

турнир-2турнир-3турнир-4турнир-5турнир-6турнир-7турнир-8турнир-9турнир-10турнир-11турнир-12турнир-13турнир-14турнир-15турнир-16турнир-17турнир-18турнир-19турнир-20