Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.01.2024 г.

02 януари 2024 10:25, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 387
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 31.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.01.2024 Г.

 

Сливен: 21-годишен мъж е задържан от екип на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен за притежание на наркотици. На 1 януари, около 22,15 часа, на ул. „Райна Княгиня“ полицейски патрулен екип е извършил проверка на 21-годишен мъж от село Блатец. Той е изхвърлил на земята пакетче, съдържащо вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

35-годишен мъж, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 2 януари, в 04,45 часа, на бул. „Ст. Стамболов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 1 януари в 02,05 часа е получен сигнал за сбиване в град Кермен. На място полицейските служители установяват, че е причинена телесна повреда- нараняване на крака, на 15-годишно момче от село Коньово. То е настанено за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Работата по случая продължава, образувано досъдебно производство.

 

47-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен след получен сигнал за домашно насилие. На 31 декември, около 19,20 часа, 46-годишна жена е заявила, че съпругът й е упражнил насилие спрямо нея. Мъжът е задържан за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 28-годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества. На 31 декември, около 23,30 часа, в центъра на село Кортен, е извършена проверка на 28-годишен мъж от същото населено място. В него е намерено пликче, съдържащо суха листна маса, която е реагирала положително на полевия тест за наркотици. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора разследват две взломни кражби от части имоти в новозагорския квартал „Шести“ и село Хан Аспарухово. Заявленията са подадени на 31 декември. Откраднати са ел. инструменти и битови ел. уреди. Нанесените щети са в процес на установяване. Образувани са досъдебни производства.

 

На 31 декември, в 11,00 часа, е получен сигнал от мъж на 45 години от град Нова Загора за причинени щети по личния му лек автомобил „Опел Зафира“. Неизвестен извършител е нарязал четирите гуми на автомобила. Нанесената щета е процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица са се отзовали на 4 сигнала за произшествия в дните от 31 до 2 януари.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в отпадъци и сухи треви в град Сливен и селата Крива круша и Червенаково.

 

Забравена храна върху готварска печка е причината за възникване на пожар в апартамент на ул. „Панайот Хитов“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са бяла и черна техника, 30 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата. 78-годишната собственичка е забравила храна върху включена готварска печка.