Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Сливен има 8 проекта с инвестиции за над 50 милиона лева, предвидени в държавния бюджет

06 януари 2024 12:23, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 200
Стефан Радев и Бойко Борисов

Тази година общините стартират с много сериозни предвидени инвестиции в държавния бюджет. Община Сливен има осем проекта за над 50 милиона лева, като 35 от тях са за тази година". Това заяви кметът Стефан Радев по време на представяне на големите проекти за тази година на общините Сливен, Котел и Нова Загора, заедно с колегите му Коста Каранашев и Галя Захариева днес с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов край Медвен.

19 млн. лв. ще се използват за асфалтирането на улиците в кв. „Речица“. "Това е най-важното, което трябва да се направи след изпълнението на водния цикъл", каза Стефан Радев.

Ще се изпълняват и три проекта за благоустрояване на терени в кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Клуцохор“ в Сливен. Заложените средства за тях са над 8 млн.

Над 16,5 млн лв ще се инвестират в цялостното обновяване на Колодрума в Сливен. Целта е възстановяване и превръщането му в многофункционално и модерно спортно и културно съоръжение. Ще бъде поставена подходяща настилка за тренировки и състезания по пистово колоездене. "Това е проект, по който работим от няколко години и вече е готов", информира кметът.

Ще се извърши и текущ ремонт на бул. „Цар Симеон“ в Сливен. Стойността на този проект е 2 млн лв. Последно булевардът е ремонтиран преди 20 години.

4,5 млн. са предвидени за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово, където живеят 1400 души.

 

Допълнително водоснабдяване ще бъде изградено и в село Градско. Стойността на проекта е 2 млн 170 000 лв. В момента село Градско е водоснабдено от два каптирани водоизточника с малък дебит и съществуващ водоем. В селото живеят 433 души и тези водни количества са крайно недостатъчни, за нуждите на хората, особено през летните месеци.

Кметът благодари на парламентарната група на ГЕРБ и на Бойко Борисов, за приноса им за отпускане на немалко средства за общините в България.