Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 10.01.2024 г., сряда

10 януари 2024 15:59, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 313
Сливен

Поредна сесия на Общински съвет-Сливен предстои този четвъртък, 11 януари, като в предварителния дневен ред са заложени 24 точки.

Кампанията на Община Сливен да съфинансира сдруженията на собствениците с над 1 млн. лева и да ги активира да кандидатстват за саниране на блоковете по националната програма за енергийна ефективност даде резултат.

Три дни на траур по повод кончината на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий обяви със своя заповед кметът на Сливен Стефан Радев.

Община Сливен напомня на собствениците на домашни кучета, че съгласно Закона за местните данъци и такси и чл.175 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, следва да регистрират своя домашен любимец и да заплатят такса за притежаването му.

На 10.01.2024 г. /сряда/, от 12:00 ч., в Централното фоайе на РБ „Сава Доброплодни“ – Сливен, на специална церемония бяха обявени номинациите и носителя на приза „Читател на 2023 година“ на библиотеката.

Във връзка с обявените от Община Сливен дни на траур, по повод кончината на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий, концертът на Симфоничен Оркестър Сливен, планиран за Четвъртък 11 Януари 2024, от 18:30 ч. в зала “Сливен”, със солист Лия Петрова /цигулка/ и диригент Григор Паликаров, няма да се състои в присъствието на публика – концертът ще бъде записан и излъчен по сливенската телевизия КАНАЛ 6, в допълнително уточнен ден и час, които ще бъдат публикувани в официалния сайт и в социалните мрежи на Симфоничен Оркестър Сливен.

Служители с полицейски правомощия от Областната дирекция на МВР в Сливен участват в обучение за повишаване на професионалната компетентност.