Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тазгодишният литературен конкурс на сливенската регионална библиотека е на тема „Щастието е възможно“

12 януари 2024 09:13, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 286
Снимка: Библиотека „Сава Доброплодни“

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен обяви темата на тазгодишния литературен конкурс в рамките на XXVI-я Национален фестивал на детската книга - „Щастието е възможно“. Това съобщиха от културната институция.

 

В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до две литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), специално създадени за конкурса. Прозаичните творби да са с обем до шест стандартни компютърни страници в Word документ /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница, шрифт Timеs New Roman с размер 14/ и да бъдат изпратени на e-mail в електронен вид. Творбите за конкурса с обозначени на тях три имена, възраст (навършени години), населено място, училище, клас, домашен адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на e-mail: reglibsliven@iradeum.com до 10 март.

 

Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXVI-я Национален фестивал на детската книга.

 

През миналата година темата на литературния конкурс на библиотеката беше "От другата страна на вълшебното огледало". В юбилейното XXV- о издание над 8000 деца и тийнейджъри от Сливен и страната се включиха в различни прояви от фестивалната програма.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Библиотека „Сава Доброплодни“