Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова година

15 януари 2024 09:42, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 257
Ученици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова година

Ученици от средно училище ,,Георги Ст. Раковски”, заедно своя директор Стефан Дондев, посетиха посолството на Република Полша в София. За поредна година инициативата, организирана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, предостави възможност на ученици от котленско да отправят пожелания по случай ромската Нова година чрез кампанията: „Да възстановим мостовете помежду ни“.

 

В СУ „Георги Ст. Раковски” се обучават около 600 деца от различни етноси. Двадесет от тях, представители на ромския етнос, бяха топло посрещнати от целия екип на посолството на Република Полша в България. Учениците пресъздадоха традициите, посветени на Банго Васил, след което представиха музикална програма, сурвакаха за здраве и берекет и отправиха своите благопожелания пред представителите на полската мисия.

 

Освен с това, по инициатива на директора на основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в Градец – Силвия Ненова, ученици изпратиха видео послание до всички жители от ромски произход в община Котел. В него те пожелават на своите събратя много здраве и щастие, и всички да сбъднат своите мечти.

Община Котел

Снимки

Ученици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова годинаУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова годинаУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова годинаУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова годинаУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова годинаУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова годинаУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова годинаУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова година