Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ – СЕДМИЦА НА ДУХА

15 януари 2024 14:42, Николина Велчева ( ПХГ )
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 3 месеца, брой четения: 833
Дамян Дамянов

На 18 януари 2024 година ще отбележим патронния празник на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. На тази дата се навършват 89 години от рождението на големия български поет, роден в Сливен и оставил трайна следа в нашата литература от втората половина на XX век.

По традиция, продължаваща вече много години, на 18 януари отчитаме резултатите от конкурсите за лично творчество на ученици и учители и провеждаме конкурс за рецитаторско майсторство „Магията на Дамяновото слово“. Като скъп наш гост очакваме в гимназията ни отново Надежда Захариева.

Програмата за празника ни ще започне в 10:00 часа с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Дамян Дамянов на площад „Левски“ - на мястото, където е бил домът на поета. От 11:00 часа в камерната зала на Драматичния театър „Стефан Киров“ ще се проведе рецитаторският конкурс и награждаването на победителите в конкурсите за лично творчество.

През тази празнична седмица учениците в гимназията ще имат възможност да се запознаят с творчеството на сливенския художник Атанас Белов; в сряда – на 17 януари, ще ни гостува за разговор Надежда Захариева; а в събота – на 20 януари, с Ники Комедвенска ще говорят за литература, писане, редактиране - какво е нужно, за да си писател.