Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

146 години от освобождението на Твърдица от турско робство

16 януари 2024 09:48, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 253
146 години от освобождението на Твърдица от турско робство

На дванадесети януари тържествено се отбеляза 146 години от преминаването на руските войски през Твърдишкия проход и освобождението на града от турско робство.

 

Слово по повод годишнината от паметния ден произнесе кметът на Община Твърдица Мария Гвоздейкова – Златева “Днес отбелязване Освобождението на гр. Твърдица от турско робство. 14-ти януари 1878 година е една паметна дата от тогава до днес. Вече 146 години на този ден се прекланяме пред силата, смелостта и жертвата на героите участвали в освобождението на града ни. Да пазим жив спомена за тях и да го предадем на поколенията след нас! Поклон пред подвига на героите!”

 

Децата от клуб “Млади Възрожденци” при СУ “Неофит Рилски” гр. Твърдица с ръководител Тонка Георгиева изпълниха стихове по случай освобождението.

 

Бяха поднесени венци и цветя на паметната плоча в центъра на града от името на Кмета, Общински съвет, СУ “Неофит Рилски” и много граждани.

Община Твърдица

Снимки

146 години от освобождението на Твърдица от турско робство146 години от освобождението на Твърдица от турско робство146 години от освобождението на Твърдица от турско робство146 години от освобождението на Твърдица от турско робство146 години от освобождението на Твърдица от турско робство146 години от освобождението на Твърдица от турско робство