Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител свика среща по повод жалба от граждани за липса на електрозахранване

16 януари 2024 10:45, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 месеца, брой четения: 144
работната среща вчера

Вчера, в Областна администрация Сливен бе проведена среща между областния управител инж. Маринчо Христов, представители на „Електроразпределение ЮГ“ и жители на най-големия сливенски квартал „Надежда“.

На нея присъстваха още Народният представител Татяна Султанова, както и Елена Петкова-общински съветник от местния парламент.

Поводът за инициираната среща бе постъпилият към него и към г-жа Султанова сигнал от страна на жители на квартала за ежедневно прекъсване на електрозахранването на територията му, започнало в края на миналата година.

Едно от изказаните притесненията на гражданите бе, че отстрана на EVN България е наложен режим за целия жилищен квартал и е повишена цената на тока, без да са били предварително осведомени.

Ръководителят на КЕЦ-Сливен Ангел Стратиев изрази мнение, че тези опасения са неоснователни, като се аргументира с множеството отчетени аварии, както и възникнал битов пожар, заради който се е наложило захранването на мрежата да бъде преустановено. Той акцентира и върху проблема със свръх потреблението на енергия, което е било отчетено около новогодишните празници, като още една предпоставка за срив в цялата мрежа.

Относно повишените сметки за ток, гражданите бяха уверени, че няма повишаване на цената на ел. енергията и че същите са следствие от повишената консумация, като всеки недоволен потребител, може да подаде жалба в EVN за извършване на проверка.

„ Електроразпределение ЮГ“ зарадва представителите на най-големия жилищен квартал в града с добрата новина за предстоящата поетапна рехабилитация и подмяна на електрическата мрежа, която стартира първо в най- проблемната зона в квартала. Стойността на проекта е над 500 000 лв и включва прокарване на нови подземни кабелни линии и нови електрически табла, което ще реши проблема с липсата на захранване. По думите му, EVN съвместно с Община Сливен работят и в насока намирането на подходящи парцели, в които да бъдат изградени още два нови трафопоста, за да бъде увеличено максимално подаването на мощност към потребителите.

Областният управител изрази готовност за административна помощ за решаване на проблеми, с които енергийното дружество се сблъсква и които са в правомощия на администрацията.

Той призова жителите на „Надежда“ да не се оставят да бъдат манипулирани, с цел насаждане на недоволство към доставчиците на услуги и институциите и апелира за тяхното съдействие за спазване на реда, както и за осигуряването на безопасна среда за работа по време на планираните от ЕVN ремонтни дейности.

По време на дискусията бяха обсъдени още наболели казуси, за които г-жа Султанова също изрази готовност за съдействие.

В края на срещата всички присъстващи, изразиха мнение, че поддържането на конструктивен диалог и добро сътрудничество между всички страни ще продължи и за напред.