Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служители

17 януари 2024 15:09, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 258
Продължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служители

Обучението днес бе проведено под ръководството на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Служители на сектор „Специални тактически действия” при ОДМВР-Сливен обучиха днес поредната група от служители с полицейски правомощия. Занятието включваше теоретична и практическа част по технически действия и ред за употреба на физическа сила и помощни средства от полицейските органи, принудително спиране на превозните средства, похватите за задържане, действия и подбор на средства, ако при възникнала ситуация се наложи да се счупи стъкло на автомобил.

Практическото занимание се проведе на летище „Бъшен” край Сливен, където всички участници бяха разпределени в работни групи и приложиха в действие заложено в теоретичната част на обучението.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев подобни обучения на различни тематики ще се провеждат ежеседмично със служители от всички областни дирекции, което цели по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация. Предвиждат се практически занимания с разиграване на ситуации като преследване на автомобил, използване на ленти за принудително спиране, изграждане на КПП, задържане при оказване на съпротива и други.

Снимки

Продължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служителиПродължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служителиПродължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служителиПродължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служители