Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“

22 януари 2024 09:42, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 213
Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“

39-годишнината от мирните протести срещу т. нар. “възродителен процес” беше отбелязана в селата Филаретово и Ябланово. Възпоменателните церемонии се състояха на мемориалните чешми, издигнати в памет на жертвите на тоталитарния режим в двете населени места. Венци и цветя положиха евродепутатът Атидже Алиева-Вели, генераленият консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун, кметът на Община Котел Коста Каранашев и заместникът му Шериф Куванджъ, председателят на Общински съвет Котел Христина Чолакова и колегите ѝ общински съветници, кметовете на селата Филаретово и Ябланово Нурие Бекирова и Хасан Дуралиев, кметове на съседни кметства и общини, репресирани от тоталитарния режим и гости от България и Турция.

 

„Миналото показа нашите грешки, а бъдещето е пред нас! Днес, ние трябва да изковем това бъдеще, вземайки поука от всички тези януарски събития, случили се в котленско“, каза в приветственото си слово по повод годишнината кметът на Община Котел Коста Каранашев.

 

Според него в Ябланово винаги са живеели прогресивни, знаещи и можещи хора и това е голяма отговорност към всички управляващи, без значение от политическите им пристрастия и етническата им принадлежност.

 

„Винаги съм искал, всички политически партии да решаваме заедно проблемите в населените места от община Котел по примера на яблановци от миналото. Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим! Дълбок поклон пред всички пострадали и вяра в бъдещето на населените ни места и на България!“, каза в заключение кметът.

 

Програмата продължи с връчване на плакети на хора, бунтували се за отстояване на човешките си права – да носят собствените си имена и рецитал на стихове на Ибрахим Камбероглу и Ведат Тюркали.

 

В края на честването, ученици от местното основно училище „Никола Йонков Вапцаров“, използваха възпоменателния митинг и благодариха на котленския кмет за униформите, които той им подари през 2023 година, като обещаха да ги носят с чест и достойнство.

Община Котел

Снимки

Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“Коста Каранашев с призив от Ябланово: „Днес, бъдещето е в обединението, затова нека заедно да искаме и заедно да градим!“