Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.01.2024 г.

22 януари 2024 10:25, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 281
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 19.01.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 22.01.2024 Г.

 

Нова Загора: 30-годишен мъж е задържан при ежедневните проверки в района на учебни заведения, с цел противодействие на наркоразпространението. На 19 януари, в 12,10 часа, в хода на завишената патрулна дейност, в близост до учебно заведение в град Нова Загора е спрян за проверка мъж на 30 години от същия град. След като е забелязал полицейските служители той е изхвърлил на земята плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество. При теста веществото е реагирало на метамфетамин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Непълнолетен е задържан за притежание на наркотични вещества от полицейски екип при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Проверката е направена на 22 януари на улица „Г. Икономов“. В момчето е намерена и иззета суха листа маса, която при теста е реагирала на канабис. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен е образувано бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. Проверката е извършена на 19 януари в град Сливен. На бул. „Бургаско шосе“ е спрян лек автомобил „Фиат Мултипла“, без регистрационни номера. При проверка се установява, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Автомобилът е управляван от мъж на 62 години от град Сливен.

 

24-годишен мъж от село Чинтулово, водач на лек автомобилна „Пежо 308“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 20 януари, в 20,40 часа, на бул. „П. Хитов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: В РУ-Котел е образувано досъдебно производство след получен сигнал за нанесен побай над малолетно момче в село Градец. Сигналът е получен на 18 януари в 20,30 часа. На място е изпратен полицейски екип и екип на спешна помощ. Детето е прегледано и откарано в болнично заведение в град Сливен, където е оставено за наблюдение, без опасност за живота. Извършителят е задържан. Той е мъж на 57 години от село Градец. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица са иззели незаконни боеприпаси от частен имот в град Шивачево. На 20 януари, около 19,00 часа , при посещение на сигнал за битов скандал, полицейските служители са намерили незаконно съхранявани боеприпаси в гараж към имота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Проверки на ловци, излезли на ловен излет са извършени от екипи на РУ-Твърдица и РДГ-Сливен за времето от 06.00 до 12,00часа на 20 януари. Проверките са с цел правилно носене на оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и Закона за горите. Нарушения не са констатирани. С цел превенция на ловните групи са съставени протоколи за предупреждение

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН – Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия в дните от 19 до 22 януари. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в контейнери за отпадъци и комини на къщи в Сливен и Твърдица. Оказана е една техническа помощ.