Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посегателство върху мобилен трафопост в кв. Надежда в Сливен остави за няколко часа без захранване част от квартала

05 февруари 2024 16:00, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 256

На 4 февруари 2024 г. в кв. Надежда в Сливен възниква авария по електроразпределителната мрежа. След извършена проверка на място от екип на Електроразпределение Юг е установено неправомерно посегателство върху кабелна линия 20 kV (киловолта), свързваща мобилен трафопост и трафопост „Надежда 1“ в квартала. Открадната е и част от заземителния контур на мобилния трафопост. В резултат се е стигнало до прекъсване на кабелната линия, като част от живущите в квартала остават временно без електрозахранване. Захранването вече е възстановено.

 

Мобилният трафопост беше инсталиран от Електроразпределение Юг в края на януари с цел допълнително подсигуряване на мощности, вследствие на рязко нарасналото потребление в квартала през зимните дни. Инсталирането на мобилния трафопост беше договорено между Електроразпределение Юг и община Сливен, след като от общинската администрация беше предоставен терен за поставяне на мобилното съоръжение.

 

За случая са уведомени компетентните органи, вкл. кметът на община Сливен и областният управител на Област Сливен.

 

Електроразпределение Юг напомня, че всяко нерегламентирано посегателство над части от електроразпределителната мрежа е причина за аварии в електрозахранването за клиенти, а в редица случаи може да се стигне и до фатален изход за извършителите.