Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен да бъде изградена площадка за разделно събиране на отпадъци ще предложат общински съветници от "Възраждане"

06 февруари 2024 16:08, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 256
В Сливен да бъде изградена площадка за разделно събиране на отпадъци ще предложат общински съветници от

В Сливен да бъде изградена площадка за разделно събиране на отпадъци е сред предложенията, които ще направят представителите на ПП "Възраждане" в Общинския съвет. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Сливен народният представител Климент Шопов. Той подчерта, че срещата с журналисти е в изпълнение на обещанието на местната структура на партията да представя отчет за работата си в Общинския съвет.

 

Въпреки че общинските съветници от партията са трима, те са направили редица предложения от сформирането на новия Общински съвет, започнал работа преди три месеца, посочи Шопов. Сред тях са пряко излъчване на заседанията на Общинския съвет в Сливен чрез интернет страницата на институцията, видеоархив на сесиите, заседанията на комисиите да стават при наличие на кворум, каза общинският съветник Филип Канев. Друго предложение касае възможността на граждани да участват в обществени обсъждания, свързани с вземане на общински дълг, като насрочването им следва да бъде в делнични дни след 17:30 ч. или в почивни дни, съобщи общинският съветник Динко Ганчев. Неговият колега Неделчо Великов предлага изграждане на топла връзка между двата корпуса на детска градина "Детски рай" в града.

 

От групата на "Възраждане" ще настояват за информационна кампания, която да информира гражданите, че договорът със сметосъбиращата фирма ДЗЗД "Грийн партнърс" включва услуга за безплатно извозване на до 3 кубика строителни отпадъци веднъж годишно на жилище. Така, според тях, ще се ограничи проблемът с нерегламентираните сметища, за чието почистване през 2023 г. са похарчени близо 266 хиляди лева. Предложението за площадката за разделно събиране на отпадъци ще бъде внесено на предстоящата февруарска сесия.

 

На въпрос дали ще подкрепят предложеното увеличение на заплатите на общинските съветници, Динко Ганчев коментира, че много от съветниците не заслужават заплащане предвид ниската си активност в Общинския съвет. "Заради хората, които са активни, смятаме, че трябва да има подобаващо възнаграждение", каза той, като обясни, че със свои колеги са се обединили около идеята възнаграждението да бъде две минимални заплати. В момента съветниците получавали нетно около 670 лева месечно, защото все още не е одобрен новият бюджет.

 

Съветниците от "Възраждане" все още не са решили дали ще подкрепят бюджета за 2024 г. на община Сливен.

Снимки

В Сливен да бъде изградена площадка за разделно събиране на отпадъци ще предложат общински съветници от