Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в Сливен

14 февруари 2024 09:31, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 191
Приключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в Сливен

Приключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в Сливен по интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура. Това съобщи на брифинг в един от обектите, къщата-музей на Хаджи Димитър, кметът на Сливен Стефан Радев. Останалите два обекта са къщите-музеи на Добри Чинтулов и на бита в Сливен.

 

Предстои оборудването на обектите и приемане с Държавна приемателна комисия.

 

В къщите-музеи са ремонтирани покривите на сградите. Извършена е обработка на дървените елементи. Възстановена е мазилката. Благоустроено е дворното пространство, извършени са ремонт и подмяна на сградните инсталации – електрическа (включително ново осветление), водопровод, канализация, пожароизвестителна система, мълниезащитна инсталация.

 

Освен трите къщи-музеи в проекта са включени за ремонт още Държавната сукнена фабрика, крепост „Туида“ и лифтът, където дейностите продължават. Общата стойност е близо 10 милиона лева.

 

Интегрираният проект за развитие на туризма бе сред темите на местната конференция по проекта „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ на Българската телеграфна агенция (БТА) в Сливен, която се състоя на 8 февруари.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимки: Велина Василева, БТА

Снимки

Приключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в СливенПриключи ремонтът на три емблематични къщи-музеи в Сливен