Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Маринчо Христов заряза ритуално лозите край с. Гавраилово

14 февруари 2024 14:00, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 месеца, брой четения: 127
Областният управител заряза лозите край с. Гавраилово

В деня на лозаря и виното, областният управител инж. Маринчо Христов бе гост на сливенското село Гавраилово, където на площада пред кметството и под съпровода на фолклорен състав, момичета в народни носии посрещнаха жители и гости с хляб и шарена сол.

Областният управител поздрави всички по случай празника, като подчерта, че: „ няма любов без вино и вино направено без любов“.

Той отправи още пожелания за здраве и благодатна година, която да донесе на всички трудещи се богата реколта.

Кметът на с. Гавраилово Теньо Божеков обяви резултатите от конкурса за най-добро вино за 2023г. От 30-те проби с Божествената напитка участвали в тазгодишната надпревара, с първо място бяха отличени Пламен Андонов в категорията“ Бяло вино“, Милен Монев в категория “Червено вино“ и Румен Йорданов в категория „Розе“.

Почетните грамоти за първенците и техните подгласници бяха връчени от инж.Маринчо Христов, след което празникът се пренесе край село Гавраилово, където областният управител участва в зарязването на лозята за здраве и берекет. В ритуала се включиха още кметът на селото, общински съветници от местния парламент в Сливен, както и жители и гости събитието.

Честването на Трифон Зарезан по обичай продължи с много настроение, музика и дегустация на местни вина.

Снимки

Областният управител заряза лозите край с. ГавраиловоНаграждаване на участниците в конкурса за най-добро виноПриветствие на областния управителзарязване на лози