Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.02.2024 г.

15 февруари 2024 12:24, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 137
Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 13.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 14.02.2024 Г.

 

Специализирана операция на полиция, жандармерия и горски служители в Сливенско

 

Разкрити престъпления и установени нарушения в хода на специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-Сливен. Акцията е по разпореждане на директора на областната дирекция старши комисар Димитър Величков по установен график от главния секретар на МВР с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими района, участъци, махали и квартали. За времето от 00,00 часа до 23,00 часа на 14 февруари екипи на сектори „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“, „Пътна полиция“, служители на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица съвместно с екипи на Зонално жандармерийско управление-Бургас и РДГ-Сливен са извършили проверки на моторни превозни средства, лица, заложни къщи, игрални зали, търговски обекти, части домове, обекти за съхранение на дървесина, превозване на дървен материал и други.

 

В хода на операцията криминалисти на РУ-Сливен и участък „Надежда“ са разкрили 9 кражби от части домове и офиси на фирми, заявени по време на операция и такива, извършени от началото на месеца. Задържани са 10 мъже и една жена. Разкрита е кражба на 4 броя метални портални врати на стойност 8000 лева; Кражба на медни съдове и други вещи на стойност 2000 лева от избено помещение в квартал „Даме Груев“; Кражба на покъщнина от имот в квартал „Надежда“; Кражба на музикална уредба, друга техника и кларинет от частен дом в квартал „Надежда“; Задържан е извършител на три кражби на техника, инструменти и други вещи от имоти в квартал „Комлука“ и „Селището“; Задържана е 29-годишна жена, извършила кражба на златни накити на стойност 7000 лева; 47-годишен мъж е задържан за джебчийска кражба на сумата от 200 лева в района на ДКЦ1.

В хода на операцията е разкрит палеж, след получен сигнал около 20,30 часа за пожар в къща в град Кермен. Извършителят е задържан- мъж на 49 години, обитател на същата сграда.

Служители на икономическа полиция са иззели 740 къса цигари без бандерол. Цигарите са продавани от дома на 66-годишна жена в град Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Полицията в Нова Загора е задържала 7 мъже и 3 жени за кражби на строителни материали за 1200 лева, домова кражба на техника и хранителни продукти на стойност около 2000 лева, домова кражба на инструменти и велосипед на стойност 600 лева, три жени са задържани за нападение и кражба на мобилен телефон в село Баня, кражба на 100 литва дизелово гориво и ел. инструменти от производствена база в село Стоил войвода, задържан е извършител на кражба на сумата от 570 лева от незаключен лек автомобил „Ауди“ в село Загорци. Установена е незаконна търговия с тютюневи изделия в град Нова Загора, като са иззети 100 къса цигари без акцизен бандерол.

 

В хода на операцията полицията в Котел е започнала работа по сигнал за взломна кражба на техника и други вещи на стойност 4000 лева от частен имот в село Мокрен. Извършителите са задържани- двама мъже на 25 и 27 години от село Чубра и село Мокрен.

Задържан е 26-годишен мъж за причиняване на материални щети по лек автомобил „Ауди“ в град Котел.

Регистрирани са 5 случая на съхранение на дърва за огрев без превозен билет и контролна горска марка.

 

Полицията в Твърдица е разкрила притежание на наркотични вещества при проверка на 24-годишен мъж в град Шивачево.

 

При контрола по пътна безопасност по време на операцията са проверени 798 превозни средства и 1143 лица. Съставени са 123 акта, 204 фиша и 149 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими.

В квартал „Даме Груев“ в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А5“, управляван от водач на 26 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 14 февруари, в 19:28 часа, в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в стая на къща в град Кермен. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са черна и бяла техника, домашно имущество, алуминиеви врати и 250 кв. м. опушени стени. Спасена е сградата.

Снимки

Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-СливенСпециализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-СливенСпециализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-Сливен