Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

БЧК-Сливен отчете своята дейност за 2023

16 февруари 2024 17:48, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 месеца, брой четения: 184
слово на областният управител пред ОС на БЧК-Сливен

БЧК – Сливен отчете дейността си на областно общо събрание, което се проведе по-рано днес в Зала „Зара“.

Гост на отчетното заседание бе областният управител инж. Маринчо Христов. На него присъстваха още ръководители и представители на държавните структури, общините, делегати и партньори от Сливенска област.

В приветствено слово, областният управител благодари на организацията за всеотдайната работа на всички червенокръстци и за тяхното сърдечно отношение към хората в нужда.

Председателят на ОС д-р Иван Федин изнесе отчетен доклад за дейността на БЧК-Сливен, от който стана ясно, че числеността на областната организация през последната година се е запазила и към момента тя се състои от 60 дружества и 3 109 членове.

Въпреки предизвикателствата и възникналите кризи в национален и международен план, както и опустошителните бедствия и военни конфликти белязали 2023г., БЧК е провел множество кампании, насочени към т.нар. уязвими групи, бедни семейства, граждани изпаднали в особено тежки ситуации, както и пострадали при ПТП деца.

За учениците в неравностойно положение е действала отново безплатна трапезария в рамките на проекта “Топъл обяд“ , като такъв е бил осигурен за 40 деца от гр. Шивачево.

През изминалата година Областната структура на БЧК за пореден път е осъществила и кампания за подпомагане на абитуриентите – сираци в партньорство с всички общински и браншови организации и много доброволци. С участието на ученици от различни училища е проведена и благотворителна Коледна кампания „Деца помагат на деца“, чрез която са осигурени 553 коледни подаръци. Развито е и добро благотворително партньорство с две големи вериги хипермаркети. Проведени са обучения по първа долекарска помощ и психосоциална подкрепа. Общо 16 255 ученика и 648 деца от четирите общини на територията на областта са преминали водноспасителния минимум. Отрядът на Планинската спасителна служба, който наброява 12 души е дал 50 дежурства, като е участвал в 2 спасителни акции, оказал е помощ на 2 души, подсигурил е 3 спортни и културни събития. Към настоящия момент клубовете на младежката организация на ОС на БЧК-Сливен са 11, а техните членове-135.

Директорът на ОС на БЧК-Сливен д-р Моника Сярова изрази своята благодарност към Областна администрация Сливен за предоставеното безвъзмездно право на ползване на още един етаж от сградата, в която организацията и досега развива своята дейност.

 

 

 

 

Снимки

отчетно събрание на БЧК-Сливен