Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осем новозагорски училища ще построят или ремонтират спортни площадки с финансиране от образователното министерство

20 февруари 2024 13:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 199
Осем новозагорски училища ще построят или ремонтират спортни площадки с финансиране от образователното министерство

Осем новозагорски училища спечелиха финасиране по програмата на Министерството на образованието и науката "Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки", в рамките на националната програма за ремонти на спортни площадки и физкултурни салони за периода 2024 - 2027 г. Това съобщи кметът Галя Захариева.

 

Одобрени са проектите на Основно училище (ОУ) „Злати Терзиев“ в с. Баня на стойност 80 хил. лева за нова спортна площадка, както и на ОУ "Свети свети Кирил и Методий" в с. Коньово за ремонт на съществуващата спортна площадка на стойност 50 хил. лева, ОУ "Петко Рачов Славейков" в с. Кортен за ремонт на спортна площадка на стойност 66 200 лв., на Професионална гимназия по селско стопанство в Нова Загора за изграждане на нова спортна площадка на стойност 200 хил. лева, Средно училище "Иван Вазов" в Нова Загора за основен ремонт на съществуваща спортна площадка на стойност 32 хил. лева, ОУ "Христо Смирненски" в Нова Загора за нова спортна площадка на стойност 200 хил. лева, ОУ "Свети Паисий Хилендарски" в с. Стоил войвода за изграждане на нова спортна площадка на стойност 100 хил. лв. и ОУ "Христо Ботев" в с. Съдиево за ремонт на съществуваща спортна площадка на стойност 34 995 лева.

 

Основният приоритет на общината е инвестиция в продължаващото модернизиране на образователната инфраструктура, коментира Захариева.

 

В бюджета на общината за 2024 г. близо 50 на сто от средствата за проектиране в капиталовата програма са за малките населени места - за проектиране и изграждане на детски площадки, благоустрояване на централни зони в селата, проектиране и основен ремонт на читалища, ремонти на пътища и др.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: община Сливен, архив