Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поредна глоба за дрифт след сигнал на граждани

28 февруари 2024 14:34, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 200
Поредна глоба за дрифт след сигнал на граждани

В началото на тази седмица е получен сигнал за опасно шофиране в сливенското село Сотиря. Сигналът е подаден от граждани, които са били притеснени от опасното поведение на вода на лек автомобил, който е извършвал маневри и движение с приплъзване на гуми и навлизане в насрещната пътна лента. Това се е случило малко преди 14,00 часа на оживена улица в населеното място, в момент когато в близост е имало група деца и автобусна спирка с чакащи хора.

Районно управление –Сливен и служители от участък „Петолъчка” са предприели незабавни действия за документиране на случая и установяване на извършителя. Автомобилът е установен благодарение на общинските камерите за видеонаблюдение в населеното място. На видеозаписа се вижда как автомобилът се движи настани и навлиза в насрещната лента, преминава по мост, прави обратен завой и отново на същото място завърта автомобила с приплъзване на гумите, при което оставя следи върху пътната настилката. Впоследствие полицейските служители установяват и водача. Той е на 19 години от село Сотиря. Придобил е правоспособност само преди няколко месеца. Автомобилът е „Фолксваген Бора”, собственост на негов роднина.

Нарушителят е призован в РУ-Сливен, където му е съставен акт за административно нарушение. Санкцията, предвидена в ЗДвП, е глоба в размер на 3000 лева, 12 месеца лишаване от правоуправление и спиране от движение на автомобила.

Това е поредният санкциониран водач за дрифт и опасно шофиране, след подаден сигнал от граждани и документиран благодарение на видеонаблюдението.

 

Всеки сигнал, подаден от граждани, се проверява и при наличие на достатъчно данни за нарушение се налага санкция. Сигнали за нарушения на ЗДвП могат да се подават на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Снимки

Поредна глоба за дрифт след сигнал на граждани