Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Митев бе преизбран за член на Контролния съвет на НАПОС

07 март 2024 11:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 месеца, брой четения: 197
NAPOS

Председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев отново бе избран за член на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/. Това се случи на годишното общо събрание на асоциацията на 6 март в Пловдив.

Освен членове на контролния орган, беше избран и съставът на Управителния съвет на асоциацията.

В рамките на срещата бе отчетен доклад на националната асоциация и нейното развитие през последните 4 години. Делегатите имаха възможност да се запознаят и с обобщения анализ на асоциацията за изминалата година и за осъществените инициативи.

На общото събрание бе приет тазгодишният бюджет и програмата с набелязани мерки през 2024 г. Фокусът им предимно е насочен към законодателството в местното самоуправление, а също така и с повишаване на административния капацитет.

Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България е основана през 2004 г. в Града под тепетата. В нея членуват над 200 председатели на местни парламенти в България, като броят им ежегодно се увеличава с приемането на нови членове. Седалището на асоциацията е град София, а нейният основен профил на действие е реализирането на ефективно местно самоуправление и развитие на гражданското общество.