Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев посрещна гости от Многонационалната бойна група на „Ново село“

13 март 2024 13:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 188
Gosty

Кметът Стефан Радев посрещна в Общината новия командир на Многонационалната бойна група на учебен полигон „Ново село“ полковник Мариано Скандура. Полковникът пое командването през месец февруари, когато се извърши ротация на италианския военен контингент в състава на бойната група. Чуждестранният гост бе придружен от лейтент Джанлука Сбайдзеро.

„Добре дошли в Сливен! Надявам се да се чувствате комфортно в нашия град и често да го посещавате“, обърна се към гостите градоначалникът. Пред тях той подчерта, че ръководството на Общината от години се радва на добри взаимоотношения и комуникация с военнослужещите от базата в Ново село. Радев използва случая и отправи покана към командира и водената от него бойна група да посещават и да се включват в планираните културни и спортни събития в града.

На свой ред гостите благодариха за поканата и топлото посрещане. Те споделиха, че вече усещат гостоприемството и благоразположението на Града под Сините камъни и с радост биха участвали в съвместни мероприятия и общи инициативи.

Многонационалното военно формирование, чийто домакин е България, беше формирано през 2022 г. В състава му са включени военнослужещи от Италия, България, САЩ, Албания, Гърция, Република Северна Македония, Черна гора и Турция.

 

Снимки

Gosty