Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Сърцедайковци“ от котленската гимназия „Георги Ст. Раковски“ с благотворителна инициатива за своя бивша съученичка

14 март 2024 08:47, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 168
„Сърцедайковци“ от котленската гимназия „Георги Ст. Раковски“ с благотворителна инициатива за своя бивша съученичка

Благотворителна инициатива „Сърцедай“ подемат в края на месец март ученици от 11 б и 11 в клас при Средно училище „Георги Ст. Раковски“ в град Котел. Кампанията те посвещават на тяхната бивша съученичка Неше Коджаахмедова, която за нещастие губи своите родители по време на Ковид пандемията.

 

Инициативата ще се проведе на две места, в два различни дни. Първото от двете събития е предвидено за 24 март /неделя/ от 11:00 часа в парка на село Ябланово, а второто ще бъде на 30 март /събота/ отново от 11:00 часа, но този път на пл. „Възраждане“, в град Котел. Тези детайли от кампанията, официално бяха съобщени от учениците-организатори по време на срещата им с кмета на община Котел – Коста Каранашев. От своя страна градоначалникът приветства девойките за сърцатостта им и посочи, че застава плътно зад тяхната инициатива с думите: „Нека чистите ви помисли се увенчаят с успех и не спирайте да се развивате в тази посока. Това, което правите е истинско и човечно и аз съм готов да ви съдействам винаги“.

 

„Сърцедай“ е дума, която няма да намерите в речника, защото не съществува, но когато учениците започват да обмислят как да се казва благотворителната им гражданска инициатива, тя идва от само себе си. Идеята за кампанията се поражда сред единайсетокласниците по време на часовете им по „Гражданско образование“. В учебното съдържание на предмета се набляга много на активните граждани и гражданските инициативи. А защо младежите се спират на думата „Сърцедай“? Защото няма нищо по-хубаво на този свят от това да помогнеш от сърце на човек в нужда.

 

И на двете локации – в село Ябланово и в град Котел, учениците от 11 в ще се включат в инициативата със своите умения в анимацията, а от 11 б клас ще продават благотворително сладки, бисквити и курабии, които те лично ще произведат.

 

Всеки, който има желание да се включи чрез дарение в кампанията, ще има възможност да го направи по време на събитията или да дари средства в кутии, които ще бъдат разположени в различни обществени и търговски обекти в двете населени места. Събраните средства ще се предадат на Неше Коджаахмедова на празника Рамазан Байрам.

Община Котел

Снимки

„Сърцедайковци“ от котленската гимназия „Георги Ст. Раковски“ с благотворителна инициатива за своя бивша съученичка