Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен обявява Шести национален ученически конкурс, посветен на Захарий Стоянов

15 март 2024 09:34, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 197
Захарий Стоянов

Областна администрация Сливен стартира Шести подред национален ученически конкурс- „Захарий Стоянов – летописецът на националната революция“.

И тази година основни съорганизатори на проявата са Регионално управление на образованието – Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен. Целта на конкурса е да се поощри интересът на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

В конкурса могат да участват ученици от IX до XII клас от цялата страна. Участниците трябва да представят авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от произведенията на Захарий Стоянов, като сами изберат заглавие на своята работа. Всеки ученик работи в екип с научен ръководител – музеен работник, учител по история и цивилизация или учител по български език и литература.

Срокът за изпращане на ученическите творби е 20 май 2024 г.

Адресът, на който трябва да се изпращат, е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „Димитър Добрович“ № 3 /за участие в конкурса/.

 

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2024 г. Награждаването на победителите по традиция става на 6 септември (Съединението на България) в село Медвен.

Условията и подробности за конкурса ще намерите в прикачения файл.

Файлове