Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен бе домакин на рецитал по случай Деня на поезията

22 март 2024 16:31, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 142
Областният управител-домакин на събитието

С поетичен рецитал в зала „Георги Данчев“ в Областна администрация Сливен беше отбелязана датата 21 март- Световният ден на поезията.

Инициатор на празничното честване бе г-жа Валентина Димитрова, председател на Независимия писателски съюз.

Гости на поетичната вечер бяха акад. Деньо Денев и началникът на РУО г-жа Кристиана Добрева, които също поздравиха участниците във форума по повод Деня на поезията и Първа пролет. Своето уважение към поезията засвидетелстваха и ученици от ПГЗЕ „Захарий Стоянов“ град Сливен.

 

Любезен домакин на събитието бе областният управител инж. Маринчо Христов, който с кратко слово поздрави събралите се любители на поезията по случай техния празник.

 

„За мен и за областната администрация е чест и удоволствие да видим, че в нашия град има толкова много творци. И не само с бели коси, но и млади творци, което ми говори, че поезията ще продължи. Тя ще продължи да съществува вечно. Защото за мен поезията е като живота, или живота може да бъде разгледан като едно стихотворение, в което различните негови етапи се представят под различна форма“ каза в приветствието си Маринчо Христов.

Поздравително слово бе поднесено и от името на акад. Марин Кадиев-председател на Българския литературен форум при БАНИ.

В рамките на два часа около 25 поети, сред които Валентина Димитрова, Иванка Калайджиева, Дора Илиева, Кирилка Паскалева, Анна Малешкова, Деньо Денев, Стоян Стоянов, Мариана Минишка Марчева и др. представиха по 2 свои творби и по един текст от любим автор. Атмосферата в залата бе изпълнена със стихове, посветени на пролетта, любовта, природата, мъката, дръзновението и човешкото битие, наречено ЖИВОТ. Прозвучаха стихове и на класиците Иван Вазов, Пеьо Яворов, Христо Фотев, Никола Вaпцаров.

Своеобразният празник на духовността приключи с огромно удовлетворение от чутото и преживяното и специални благодарности към областния управител за гостоприемството.

 

Снимки

Среща на поетитеОтбелязване Деня на поезията