Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За Деня на социалната работа Община Сливен връчи първите си отличия на изявени служители

23 март 2024 07:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 283
sn1

Община Сливен покани социалните служители и експерти в зала „Сливен“ на празнична вечер, посветена на Световния ден на социалната работа. Събитието в зала „Сливен“ на 22 март вечерта събра различни поколения, посветили професионалния си труд на хората, които имат нужда от подкрепа, за да се справят с ежедневните предизвикателства в живота си. Празникът бе израз на уважение и признателност към 380-те социални работници, психолози, педагози, логопеди, трудови наставници от 23-те социални услуги в общината. Почетни гости бяха дългогодишни ръководители в социалната сфера от близкото минало, от чийто пример продължават да се учат колегите им от днешните поколения. Бяха връчени и първите награди на Община Сливен за проявен професионализъм и принос в развитието на социалните дейности. Вълненията в препълнената зала споделиха ресорният зам.- кмет Пепа Чиликова и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, които бяха и символични домакини на тържеството.

 

„Тази празнична вечер е посветена на всички вас. През последните години се опитахме да разширим обхвата на социалните услуги, да подобрим качеството, условията. Но без вас тези цели не биха били постижими“, заяви Пепа Чиликова в обръщение към присъстващите. Тя благодари от свое име и от името на кмета Стефан Радев за всеотдайността и професионализма в ежедневната работа на социалните работници с децата и семействата в риск, с възрастните и самотните хора, с хората с физически увреждания, чийто живот без оказваната подкрепа би бил много труден и дори невъзможен. „Трябва да отдадем заслужено уважение и към всички, които положиха основите и ни оставиха своя опит. Техните имена винаги ще са символ на почтеност, висок морал, на всеотдайност“, каза още Чиликова. Идеята всички заедно да отбележат Световния ден на социалната работа е на двама ветерани, както те сами се определят – Христина Наумова и Желю Радев, сподели тя, а празничната вечер ще стане ежегодна традиция. Зам.-кметът благодари и на експертите и служителите в общинската дирекция „Социални дейности“ за компетентността и адекватното отношение към институциите и услугите, с които работят. „На всички пожелавам крепко здраве, сили и успех в трудната работа, която сте си избрали. Бъдете все така пример за съпричастност и добрина в нашето общество. Не забравяйте, че вие съумявате да промянете живота на хората!“, подчерта Чиликова.

 

Отличията на Общината – грамота и плакет, получиха 15 социални работници – ръководители или служители в създадените услуги. Всеки от тях бе представен с професионалната си биография и постижения. От сцената многократно се чу: „Благодаря на всички, нашата работа е екипна. Тази награда е за екипа!“. Отличия бяха връчени и на дългогодишни служители, посветили целия си професионален път на развитието на социалните дейности в общината – Христина Наумова и Донка Кънева. Залата стана на крака и ги награди с продължителни овации /имената на всички отличени публикуваме отделно/.

 

Много настроение създаде концертът с участието на младия вокален талант Иван Едрев, изпълнители и формации от балет „Адажио“ към НЧ „Зора – 1860“, вокално студио „Усмивка“, Dance Studio „Barbie“ при Военен клуб – Сливен, балет „Грация“ при ЦПЛР – Детски комплекс, Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при НЧ „Х. Димитър – 1937“.

 

*С първите отличия - грамота и плакет на Община Сливен за проявен професионализъм и принос в развитието на социалните дейности, бяха удостоени:

 

Виолета Попова – социален работник, ръководител на екип в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания

Росица Тодорова – социален работник, ръководител на екип в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания

Тянка Стоянова – детегледач в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания

Ваня Харизанова - детегледач в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания

Таня Гидикова – социален работник в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост „Качулка“

Татяна Славова – социален работник „Асистентска грижа“

Галина Кирова – социален работник в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост

Пламена Димитрова – социален работник в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост

Ангелина Иванова – главен готвач в Домашен социален патронаж

Марияна Бакалска – Иванова – психолог и ръководител екип в Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Синя стая

Славка Стоянова – социален работник в Дом за стари хора

Ивелина Колева – педагог в Дневния център за деца с увреждания „Св. Стилиян Детепазител“

Живко Иванов – възпитател и ръководител екип в Център за работа с деца на улицата

Валентина Манолова – социален работник в Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост

Магдалена Иванова – трудотерапевт в Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост

 

*С отличия бяха удостоени дългогодишни служители, посветили целия си професионален път за развитието на социалните дейности в общината:

 

Христина Наумова, Йорданка Гашева, Желю Радев, Илияна Славова, Донка Кънева, Стефка Илиева, Пепа Димов, Марияна Недева.

 

* Община Сливен изказва сърдечна благодарност за участието в празничния концерт на:

 

Балет „Адажио“ при НЧ „Зора – 1960“ с ръководител Наталия Хаджикостова

Индивидуалните изпълнители Емилия Бахчеванова и Деница Атанасова от вокално студио „Усмивка“ с ръководител Мария Желева

Dance Studio „Barbie“ при Военен клуб – Сливен с ръководители Силвия Терзиева и Искра Стойчева

Балет „Грация“ при ЦПЛР – Детски комплекс с ръководители Юлия Кирова и Анастасия Колева

Младият певец и носител на множество награди Иван Едрев

Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при НЧ „Х. Димитър – 1937“ с ръководители Станка и Иван Иванови

Снимки

sn2sn3sn4sn5sn6sn7sn8sn9sn10sn11sn12sn13sn14sn15sn16sn17sn18sn19sn20sn21sn22sn23sn24sn25sn26sn27sn28sn29sn30