Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Община Нова Загора подписа Колективен трудов договор

04 април 2024 13:42, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 230
Кметът на Община Нова Загора подписа Колективен трудов договор

На 4 април 2024 г. в 8 часа кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна координатора на КНСБ за община Нова Загора - Стоянка Драгиева и председателя на ОбС на КТ „Подкрепа” – д-р Богдан Богданов във връзка с подписване на Колективен трудов договор, който разглежда трудовите, осигурителни и социални отношения на жизнено равнище, неуредени с повелителни разпоредби на Кодекса на труда и подзаконовите нормативни актове.

Двете страни – Община Нова Загора и представителите на синдикалните организации договориха условията по него за нов двугодишен период.

На срещата бе договорено изплащане на транспортни разходи на пътуващите служители от Община Нова Загора; изплащане 1,2 % за продължителен трудов стаж и професионален опит за всяка година трудов стаж за работещите в бюджетната сфера; зачитане продължителността за трудов стаж и професионален опит, за който се плаща допълнително трудово възнаграждение, съгласно нормативната уредба; организиране на задължителни профилактични медицински прегледи на работниците и служителите, членове на синдикалните организации, осигуряване на средства за работно и представително облекло.

Община Нова Загора