Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акция по залесяване се проведе в Сливен

04 април 2024 16:30, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 294
---

Съвместна акция по залесяване се проведе днес в Сливен по повод Седмицата на гората в района на парк „Юнак“. В нея участваха Община Сливен, ТП „Държавно горско стопанство“-Сливен, ученици от училище „Д-р Иван Селимински“, със съдействието на общинските предприятия „Земеделие, гори и водни ресурси“ и "Озеленяване и гробищни паркове". Включиха се представители на Младежки общински съвет към Младежки дом – Сливен.

 

Всеки от учениците получи подарък - мини растения, за които да се грижат. Те бяха осигурени от общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“.

С днешната акция продължава инициативата за създаване на гора в урбанизирана територия. Засадени бяха около 30 дръвчета - иглолистни – туя, лъжекипарис и кедър, както и широколистни – гинко билоба, червен дъб и липа.

 

Кметът Стефан Радев засади едно от дръвчетата. Той поздрави децата за инициативността и доброто отношение към природата. Кметът информира, че на територията на Сливен има над 50 000 дървета. Някои от тях не са подходящи за градска среда и страдат от условията, в които са поставени. Затова такива дървета поетапно се заменят с подходяща за градска среда растителност, която се поддържа в добро състояние.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР ОБЩИНА

Снимки

------------