Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на гората

05 април 2024 08:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 248
В Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на гората

В Седмицата на гората в котленския парк „Изворите“ се проведе залесителна акция. Инициативата дойде от директора на Държавно горско стопанство – Котел Росица Недкова и от кмета на Котел Коста Каранашев.

 

В нея се включиха служители на местното горско стопанство и работници от БКС. За пъстротата на празника със своите рисунки се включиха децата на Котел, както и учениците от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, които акапелно изпълниха песента „Хубава си моя горо“.

 

„Със засаждането на младите елички се надявам, че ще подобрим красотата и уникалността на котленския парк“, каза кметът Каранашев. Директорът на Горското пък допълни, че да се запазят здрави дръвчетата, те ще бъдат заградени с дървени оградки.

 

Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България. Отбелязва се всяка година, през цялата първа седмица на месец април, от 1925 г.

 

Празникът на гората беше отбелязан още с инициативи в ДГ „Дъга“, Котел и ДГ „Слънчо“, Ябланово. От своите учителки, децата разбраха, че гората трябва да се обича и пази, защото е дар, извор на живот, богатство и здраве!

Община Котел

Снимки

В Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на горатаВ Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на горатаВ Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на горатаВ Котел се проведе залесителна акция по случай Седмицата на гората