Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.04.2024 г.

08 април 2024 10:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 212
Засилени проверки на моторни превозни средства

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 05.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 08.04.2024 Г.

 

Твърдица: Засилени проверки на моторни превозни средства при специализирана операция на полицията в Твърдица.

През почивните дни на територията, обслужвана от РУ-Твърдица, е проведена специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност и пътна безопасност. Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, с участието на сектор „Специални тактически действия“. Извършени са проверки на превозни средства, лица, търговски обекти, заложни къщи, зали за хазарт и други обекти. Констатирани са 21 нарушения. На нарушителите са съставни актове и фишове.

Установени са двама водачи, употребили алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства:

Жена на 32 години, водач на лек автомобил „Форд Галакси“ е установена при проверка в село Сборище. Проверката на място с дрегер е показала 1,96 промила.

35-годишен мъж от град Гурково, водач на лек автомобил „Фиат Пунто“, е хванат с 1,80 промила алкохол.

Образувано е бързо производство за управление на нерегистриран лек автомобил „Мерцедес“. Проверка е извършена в село Боров дол.

По време на операцията е получен сигнал за пътно произшествие на път І-6 в района на град Шивачево. 48-годишен мъж от гад Бургас, водач на лек автомобил „Шкода Октавия“, е загубил управление и е излязъл от пътното платно. От произшествието е пострадало 11-годишщно момиче, возещо се на задна седалка. Образувано е досъдебно производство.

 

Сливен: При специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пътна безопасност е извършена проверка в село Тополчане по линия „Акцизи“. В частен дам са намерени и иззети небрандиран ситно нарязан тютюн и около 220 цигари без бандерол. По случая е образувана проверка.

В хода на операцията е установен 25-годишен мъж от село Тополчане, водач на лек автомобил „Форд Фокус“, който управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Дрегерът е отчел 1,37 промила. Образувано е бързо производство.

Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен и е проведена на 5 април на територията, обслужвана от РУ-Сливен.

 

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 132 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 46 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

 

Направени са 135 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици-една проба е показала положителен резултата над 1,2 промила.