Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.04.2024 г.

26 април 2024 10:55, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 163
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 25.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 26.04.2024 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители от участък „Петолъчка“. На 25 април в село Сотиря при контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния, е проверен 32-годишен мъж, жител на същото населено място. Доброволно е предал опаковка, съдържаща суха листна маса, която при полевия тест за наркотици е реагирала положително. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: 28 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в рамките на 2 часа от полицейски екипи на РУ-Твърдица при широкообхватен контрол. Операцията е осъществена на 25 април за времето от 07,00 до 09,00 часа на пътя Твърдица-Елена. Проверени са 34 превозни средства и 25 лица. Констатирани са 28 нарушения на ЗДвП. Най-честите нарушения са неизползване на предпазните системи в автомобилите от водачи и пътници, липса на обезопасителни системи за деца и нередовни документи. Съставени са 15 акта и 13 фиша.

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 236 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 13 сигнала от граждани и от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 2 протокола за предупреждение.

 

Направени са 92 проби за употреба на алкохол и 2 за наркотици – няма положителни проби.

 

Регистрирани са две пътни произшествия без пострадали на територията на РУ- Нова Загора, взето е отношение по ЗДвП.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Късо съединение в двигателния отсек е най-вероятната причина за запалването на лек автомобил „Фиат Марея“. Инцидентът е станал около 12,44 часа в село Сборище. Автомобилът е бил паркиран в имота на собственика- мъж на 70 години. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са два броя предни гуми и двигателния отсек. Спасени са сграда и един лек автомобил „Сеат“.