Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва набирането на персонал за новите Областни информационни центрове

03 август 2011 10:34,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1139
нвмнвн

На 1.08.2011 г. бяха обявени първите конкурсни процедури за подбор на персонал в четири Областни информационни центъра (ОИЦ) – в градовете Ловеч, Видин, Монтана и Русе. В следващите няколко месеца ще стартират конкурси за нови над 80 свободни управленски и експертни позиции във всички 27 центъра в цялата страна.

 

Предвижда се в областните информационни центрове в градовете София, Бургас, Варна, Русе, Пловдив, Плевен и Стара Загора да работят по 4-ма служители. Това са:

 

 Управител на ОИЦ

 Експерт „Информационно обслужване и услуги”

 Експерт „Комуникация и информация”

 Експерт „Логистика и информация”

 

В останалите областни информационни центъра ще бъдат наети по 3-ма служители като последните две длъжности са обединени в една.

 

Основните задължения на служителите в информационните центрове са свързани с осигуряване точна, ясна и актуална информация относно възможностите за финансиране със средства от Европейския съюз. Информацията ще бъде предоставяна от служителите по телефон, електронна поща или на място. Друга основна задача на персонала в ОИЦ е разпространение на информация и документи по открити процедури по оперативните програми в България, информиране на потенциалните бенефициенти относно актуалните възможности за кандидатстване с проектни предложения, както и за добрите практики, разработени по проекти с европейско финансиране.

 

Всички ОИЦ ще имат единна визия, съвременно оборудване и обзавеждане и ще предлагат унифицирани като качество информационни услуги. Посетителите на центровете ще могат да се запознаят на място с различни документи и специализирани издания, както на хартия, така и чрез инсталираните там тъчскрийн устройства.

 

Изграждането на Областните информационни центрове започна в началото на месеца, когато кметовете на всички 27 общини-бенефициенти подписаха договорите си по Оперативна програма „Техническа помощ”. Процедурата по подбор на персонал, наред със строително-ремонтните работи, са сред първите дейности по проектите и се изпълняват паралелно с цел ОИЦ да започнат да функционират възможно най-скоро.Очаква се в началото на следващата година всички 27 центъра да отворят врати за посетители.

 

Пълна информация относно изискванията към кандидатите, сроковете и начина за подаване на документи за участие в конкурсите за подбор на персонал в 27-те ОИЦ можете на намерите тук или в рубриката „Кариери” на Единния портал: www.eufunds.bg, както и на сайта на съответната община.