Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на ВИП -деня на полигона "Ново село"

30 август 2011 13:52,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1440
снимка

Днес, 30 август 2011 г. в 11:00 часа на полигон „Ново село" областният управител присъства на ВИП-деня на съвместното българо-американско военнополицейско учение „Бдителен страж - 2011” . Действията на българските и американските военни полицаи и на служителите от Специалните полицейски сили на МВР се наблюдаваха от Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, Н.Пр. посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик, главният секретар на МВР Калин Георгиев, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

Ръководител на учението от българска страна е началникът на отдел „Контрол и охрана” към служба „Военна полиция” полковник Костадин Стойчев, а от американска - майор Роберт Зиграф, офицер по операциите в щаба на 117-ти военнополицейски батальон на щата Тенеси.

На Полеви учебен полигон „Ново село” бяха демонстрирани тактически действия на военнополицейски формирования и на Специалните полицейски сили на МВР при ескорт на ВИП лица. Възстановяване на реда при групово нарушаване на обществения ред, евакуация на ВИП лица от сграда и въоръжено нападение срещу ескорт на ВИП лица.

Съвместното българо-американско военнополицейско учение „Бдителен страж - 2011” се провежда в периода 20 август – 2 септември 2011 г. на Полеви учебен полигон (ПУП) „Ново село”. В него участват 104 военнослужещи от служба „Военна полиция”, инструктори и военни полицаи от Националната гвардия на щата Тенеси и служители от дирекция „Специализирани полицейски сили” към Главна дирекция „Охранителна полиция” – МВР.

 

 

Снимки

снимкаснимкаснимка